Este un preparat uşor de gătit, dar este extrem de gustos şi de consistent. Nu necesită garnitură şi fiind foarte delicioşi, vă veţi încânta familia cu un prânz sau cu o cină deosebită…

Ingrediente:
– 500 grame carne tocată;
– 300 grame cartofi;
– 4 ouă fierte;
– 200 grame ceapă;
– 50 grame smântână fermentată;
– 150 grame cașcaval;
– sare și piper negru, după gust.

Cum se prepară?

1. Cartofii se fierb până sunt aproape gata, se lasă să se răcească şi apoi se dau prin răzătoarea mare. Se transferă într-un vas mai mare, se adaugă puțină smântână, sare și piper, după gust, iar apoi se amestecă foarte bine.

2. Se curăţă ceapa de coajă, se taie în bucăți mici și se prăjeşte până se rumenește.

3. Se taie ouăle fierte în bucăți mici, se adaugă puțină smântână și se amestecă. Apoi se dă cașcavalul prin răzătoarea mică.

4. Se tapetează tava cu hârtie de copt, apoi se unge cu ulei. Din carnea tocată, se formează lipii de mărimi egale şi cu o grosime de cel mult 1 cm. Se aşează pe tavă, păstrându-se puțin spațiu între ele.

5. Se adaugă ceapa prăjită, apoi oul cu smântâna, iar deasupra un strat de cartofi răzuiți, acoperit (de cine doreşte) cu puțină smântână.

6. Se presară fiecare pârjoală cu cașcaval și se coc timp de aproximativ 25-30 de minute în cuptorul încins preventiv până la 180 de grade Сelsius.

Merită să încercați această rețetă de pârjoale delicioase! Le puteţi servi fierbinți, presărate cu ceapă verde tocată! Sunt atât de delicioase!

Poftă bună!