Ingrediente pentru blat:

4 ouă
4 linguri de zahăr
4 linguri de apă
6 linguri de făină
4 linguri de cacao
1 praf de copt
esență de rom

Ingrediente pentru sirop:

100 ml apă
50 g zahăr
1 fiolă esență de rom

Ingrediente pentru cremă:

4 gălbenușuri
200 ml lapte
250 g unt
2 linguri zahăr
160 g zahăr pudră vanilat
2 linguri făină

Ingrediente pentru decor:

250 ml frișcă
50 g ciocolată sau cacao

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile până obținem o spumă tare ce își păstrează forma. Adăugăm zahărul vanilat și mixăm până obținem o bezea. Adăugăm gălbenușurile și apa și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm făina, praful de copt și cacao. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 25 de minute.

3. Blatul obținut se tăie în două părți egale.

4. Pentru sirop, amestecăm apa cu zahăr. Punem la foc mic și fierbem până se topește zahărul. Adăugăm esența de rom și amestecăm foarte bine.

5. Pentru cremă, batem gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr. Adăugăm făina, laptele și amestecăm foarte bine. Punem compoziția obținută pe baie de aburi și amestecăm până obținem o cremă fină și omogenă.

6. Cu ajutorul unui mixer, batem untul cu zahărul pudră vanilat. Îl adăugăm peste crema de gălbenușuri și amestecăm cu ajutorul unui mixer.

7. Pentru a forma prăjitura, însiropăm ambele blaturi. Tapetăm cu crema obținută iar la final decorăm cu frișcă. După preferințele dumneavoastră, puteți adăuga ciocolată sau pudră de cacao. Se ține la frigider minim o oră înainte de servire.

Poftă bună!